Nationale Gazon Demodag op 23 september in Brabantse Biezenmortel

De 6e editie van de Nationale Gazon Demodag op 23 september a.s. in het Brabantse Biezenmortel wil hoveniers en openbaar groenbeheerders de praktische kant van het toplaagbeheer laten zien. Hoe vaak komt het niet voor dat een gazon te hard, nat, dichtgeslempt of beschadigd is en daardoor te weinig gras en teveel onkruiden bevat? Nationale Gazon Demodag toont de oplossingen en zorgt dat u als groenprofessional de belangrijkste teeltmaatregelen onder de knie krijgt. De toegang is gratis na voorinschrijving op www.nationalegazondemodag.nl.

Nergens vindt u op de vierkante meter zoveel gazonkennis en –expertise als op de Nationale Gazon Demodag. Het event is met 500 bezoekers dan ook uitgegroeid tot dé praktijkdag voor de professionele groenbeheerder. Aan de orde komen in- en doorzaaien, bezoden, bemesten, beregenen, beluchten, structuurverbeteringen, diepte-instellingen bij maaien en nog veel meer. 8.000 m2 gazon is ingericht met diverse demonstratievakken waarop de nieuwste machines straks hun kunnen vertonen. Proefvelden met verschillende grassoorten en bemestingsregimes geven bezoekers inzicht in de gebruiksmogelijkheden en voeding van gazons. Ook is er vanuit een profielkuil aandacht voor de bodemopbouw en voor handige hulpmiddelen om grondverdichtingen op te sporen.

Nationale Gazon Demodag wordt gehouden op het buitenterrein van Kuypers Graszoden in Biezenmortel, centraal gelegen bij Den Bosch. De toegang is gratis na voorinschrijving op www.nationalegazondemodag.nl.

Nationale Gazon Demodag is een initiatief van graszaadbedrijf Limagrain/Advanta, meststoffenleverancier DCM, John Deere-dealer Staadegaard & Zn en Stierman-De Leeuw groentechniek en wordt mede mogelijk gemaakt door Eliet, Vredo, BRAS FIJNAART, Van den Borne, Eurofins BLGG, Bayer, Pireco, Biocontrole en Gebr. Van Oirschot Tuinplanten. De dag kent een doorlopend programma van 10:00-17:00 uur.beeldmerk gazon demodag aftiteling