Meten is weten: BRAS FIJNAART meet online de vochttoestand met bodemvochtsensoren

Een goede bodem is de basis voor een goed sportveld. Door de bodem nauwkeurig in kaart te brengen en deze tijdens het groeiseizoen realtime te blijven monitoren kan er bij veranderingen in bijvoorbeeld vochtvoorziening en bemesting adequaat gereageerd worden om de bodem in topconditie te houden en zo optimale groeiomstandigheden voor het gras te realiseren.

Voor een optimale beregening maakt BRAS FIJNAART gebruik van GeoBas bodemvochtsensoren. Hiermee kunnen bewuste keuzes gemaakt worden op basis van feiten.

De GeoBas bodemvochtsensoren meten continu belangrijke gegevens van de bodem. Met behulp van het ingebouwde modem wordt de data automatisch rechtstreeks naar de Fieldclimate portal verstuurd. Op ieder moment kunnen we de data via de webportal of via de smartphone app bekijken. We hoeven dus niet meer alle velden te bezoeken om te weten hoe het met de vochttoestand gesteld is. Meten is één, maar hiernaast worden de metingen vertaald naar concrete en betrouwbare adviezen.

Aan de hand van de sensoren kunnen we snel en eenvoudig uw sportvelden “op maat” beregenen wat zeker bij aanleg en renovatie van velden de grasgroei ten goede komt. We weten dus altijd exact hoe het met uw sportvelden gesteld is!