Interview met Goof Rijndorp en Vervaet Steenbergen

‘Met JD-link kunnen we CO2 uitstoot volgen’

“Toen we op enig moment de keuze maakten voor een trekker van John Deere waren we verkocht. Mijn medewerkers waren zo enthousiast over de techniek, het comfort en de service, dat we bij iedere volgende keuze bijna vanzelfsprekend opnieuw bij John Deere en Vervaet uitkomen”.

Goof Rijndorp, directeur eigenaar van Bras Fijnaart Groenvoorziening & Cultuurtechniek doet al geruime tijd zaken met Vervaet, eerst in Wolphaartsdijk en later via de vestiging in Steenbergen. Zijn bedrijf verzorgt de groenvoorziening bij gemeenten, sportverenigingen en bijvoorbeeld Shell Moerdijk. In samenwerking met Desso is het bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van hybride grasmatten: kunstgras geïmplanteerd in natuurgras. Verder is Bras Fijnaart sterk in hydroseeding, bijvoorbeeld van pas aangelegde taluds.

Digitaal uitlezen informatie
“De keuze voor John Deere is inmiddels zo verankerd binnen het bedrijf dat de zo kenmerkende groen-gele uitstraling ook bij onze eigen uitstraling past. Wat dat betreft zijn we echt aan het merk verknocht”, aldus Rijndorp. Sinds kort doet hij mee aan een interessante pilot rond de JD-link. “Hiermee kunnen we digitaal uitlezen welke storing zich voordoet, waar de trekker is en bijvoorbeeld wat het brandstofverbruik is. Omdat wij veel samenwerken met gemeenten is ook de uitstoot van CO2 van belang. Ik volg die nauwkeurig en kijk samen met mijn medewerkers hoe we dit kunnen beïnvloeden door bijvoorbeeld in een andere versnelling met een lager toerental te rijden”.

Bras Fijnaart en Vervaet Steenbergen