Eerste Vredo met DDS naar BRAS FIJNAART

Bras Fijnaart - Vredo met DDSTijdens GTH is het Vredo Dual Depth Dosage System (DDS) bekroond met de innovatieprijs. Deze Vredo doorzaaier met een dubbele zaaibak én zaaidiepte-instelling is ontwikkeld in samenwerking met Limagrain Advanta.

Doel van de machine is de vraag of de noodzaak om op een sportveld veldbeemd op een efficiënte manier tot zijn recht te laten komen. Cultuurtechnisch bedrijf BRAS FIJNAART heeft tijdens de ontwikkeling van de machine reeds kennis gemaakt met de machine en heeft nu als eerste in Nederland een dergelijke machine gekocht. De Vredo DZ222.035T Sport met DDS kan Engels raaigras en veldbeemd (of mengsels) in verschillende hoeveelheden en zaaidieptes in één werkgang zaaien.
“Deze ontwikkeling helpt enorm voor de stabiliteit en houdbaarheid van een natuurgrasveld”, zegt Goof Rijndorp, directeur van Bras Fijnaart. “Dat is de reden dat wij deze machine, tegen een geringe meerprijs maar met grote positieve gevolgen, als eerste aan willen schaffen om onze klanten nog beter te kunnen bedienen”. Het uiteindelijke doel is om met veldbeemd, dat een zeer sterke zode kan vormen door een sterk wortelstelsel, meer speeluren te creëren op een natuurgrasveld.

Ombouwen
Volgens Pieter-Teunis Hoogland van Vredo is er veel belangstelling om bestaande Vredo machines om te bouwen naar dit systeem. Twee weken na de introductie en bekroning van het nieuwe DDS Systeem heeft dealer Vervaet-Van Weele de eerste machine opgeschreven.