Bras Fijnaart nodigt relaties uit voor demonstratie nieuwe milieuvriendelijke methodes voor onkruidbestrijding

Eén van de pijlers van ons bedrijf is duurzaamheid. Het gaat daarbij om duurzaamheid in ons werk en een duurzame relatie met onze klanten en het milieu.

De laatste jaren is er steeds meer weerstand tegen het gebruik van chemische middelen bij de onkruidbestrijding. Ook op het gebied van de onkruidbestrijding staan de ontwikkelingen echter niet stil. Daarom hebben wij een aantal relaties uitgenodigd voor een demonstratie van twee nieuwe milieuvriendelijke methodes: onkruidbestrijding met hete lucht en onkruidbestrijding met water. Deze demonstratie zal op 15 juli 2015 plaatsvinden.

Onkruidbestrijding hete luchtOnkruidbestrijding met hete lucht:
Het bestrijden van onkruid gebeurt volgens het principe van heteluchtcirculatie voor een effectieve en langdurige bestrijding van onkruid en kiemen. De hitte wordt zo diep mogelijk tussen de wortels gestuwd. Eventueel aanwezige onkruidzaden worden tijdens het proces los geblazen, in de cyclus gebracht en verbrand. Dankzij diverse technische maatregelen is het verbruik en de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt. De werktemperatuur is ca. 400°C. Dat is ruim beneden de ontbrandingstemperatuur. Het risico op ontbranding is dus zo goed als nihil.

Onkruidbestrijding met water:
De WAVE methode bestrijdt onkruid met 100% heet water van ca. 98°C. De vrijgekomen energie maakt de celstructuur van de plant kapot. Bovengrondse delen van de plant sterven af en na elke behandeling raken ook de onkruidwortels verder uitgeput. De WAVE methode dringt het onkruid duurzaam terug. Onkruidbestrijding water

De WAVE machines zijn ontwikkeld voor onkruidbeheersing in de openbare ruimte. Door gebruik van heet water in combinatie met lage uitstroomdruk is WAVE geschikt voor alle verharde en halfverharde oppervlakten.