BRAS FIJNAART gaat Desso Grassmastervelden aanleggen bij NOAD’32
BRAS FIJNAART is verkozen tot leverancier van nieuwe grasvelden bij NOAD’32. Er is gekozen voor state-of-art Desso Grassmaster velden, die het in 1947 aangelegde B-veld en het grasveld in de trainingshoek gaan vervangen. Deze belangrijke stap is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Twee jaar geleden zijn de eerste gesprekken gevoerd over het aanleggen van een Desso-Grassmasterveld (een zogenaamde hybride veld). Door het sluiten van een participatie-contract tussen de gemeente Wijk en Aalburg en NOAD’32 zijn voldoende financiële middelen beschikbaar gekomen om het intensief gebruikte B-veld en een deel van de oefenhoek te voorzien van Desso Grassmaster grasmatten.
BRAS FIJNAART Grassmaster specialist
Vrijdag 6 maart jl. werd het contract getekend door vertegenwoordigers van de opdrachtgevende club, vertegenwoordigd door Jerry Bouman, aankomend voorzitter van NOAD’32 en Paul Bartels, de huidige voorzitter van NOAD’32 en Goof Rijndorp, directeur van BRAS FIJNAART, erkend specialist in groenvoorziening en cultuurtechniek.
Goof Rijndorp: “Natuurlijk stemt dat ons trots en blij. Als Desso partner enerzijds, en professioneel groenspecialist anderzijds, zijn we al jaren in touw om de ongekende voordelen van het Grassmaster systeem op de kaart te zetten. Er zijn nog steeds veel onterechte vooroordelen, al zien steeds meer clubs, en vooral topclubs, de voordelen in van dit Grassmaster systeem. En dan denken we bepaald niet alleen aan geld, aan cost-of-ownership, maar ook aan speelplezier, loopcomfort, balprecisie en duurzaamheid. Met al die aspecten opgeteld is Desso Grassmaster een absolute top grasmat. Reken maar dat de NOAD spelers hier blij mee zullen zijn”.
Grassmaster sportveld aanleg start 20 april a.s.
Op 20 april gaat het Grassmaster aanlegteam van BRAS FIJNAART aan slag. Volgens de strakke planning kan NOAD’32 met ingang van het nieuwe voetbalseizoen genieten van de voordelen van een Grassmaster sportveld: een ongekend egaal, vlak veld dat vrijwel totaal ongevoelig is voor weersinvloeden! Daardoor is zo’n grasveld maximaal beschikbaar. Zelfs tijdens, en kort na stortbuien, door de snelle afvoer van het oppervlaktewater, weer of geen weer. Dat is ook de reden dat het voorbereidende werk bij de aanleg niet alleen tijdrovend is, maar ook grote precisie vergt van het aanlegteam én van de in te zetten machines. Juist dáár gooit BRAS FIJNAART hoge ogen, mede gezien de indrukwekkende trackrecord, een mooie lijst (top)sportclubs die inmiddels op een Grassmaster sportveld spelen.
Voor wie meer wil weten over NOAD’32:
Over NOAD’32 – club met een rijke historie
In 1968 kreeg Noad’32 het huidige A-veld. Samen met een nieuw clubgebouw. In 1984 kreeg de club een nieuwe oefenhoek. Vóór de oorlog werd al in een competitie meegedaan – de SOS, ‘Samenwerking Ons Streven’ en enkele jaren in de B.V.B., de Brabantse Voetbalbond. Vanaf 1945 speelde NOAD in de Dordtse Voetbalbond waarin ze in 1951 kampioen werden en 4-de klasser werden, totdat men kampioen werd in seizoen 1968/69. Met uitzondering van 3 jaar speelde Noad tot 1990 in de 3-de klasse, uiteindelijk de huidige 2-de klasse. Vanaf seizoen 1990/91 ging het minder, en via de 4de klasse, de hoofdklasse en zelfs één jaar 1-ste klasse onderafdeling, keerde het tij, volgde in seizoen 1996/97 het kampioenschap en werden ze 3-de klasser. In het seizoen 1999/00 werden ze weer kampioen en, voor het eerst in hun bestaan, 2-de klasser! Na één seizoen was de club weer terug in de derde klasse waarin ze in 2004/05 kampioen werden. Helaas maar weer voor één jaar…
Van V.V. naar S.V.
Heel lang speelde de club als v.v. Wijk in de competitie, later als v.v. Noad – vanaf 1969 als v.v. NOAD’32. Sinds 1978 als sportvereniging, omdat zij m.i.v. 1978 jaarlijks – samen met andere verenigingen – wielerrondes, wieleromlopen en hardlooprondes zijn gaan organiseren. Sinds 1976 is de club actief in het damesvoetbal, met een dames- en een meisjesteam. Verder zijn er vier seniorenelftallen, A, B en C-junioren, een D- elftal, twee E- en drie F-teams. Natuurlijk ontbreken inmiddels ook de allerjongsten niet op het veld, onder de namen mini’s en guppen, die niet in competitieverband spelen.