BRAS FIJNAART draagt bij aan een duurzamere wereld

Het klimaat verandert al tientallen jaren, dat is inmiddels wel bekend bij iedereen. Het wordt steeds warmer, de zeespiegel stijgt en we krijgen te maken met steeds heftigere weersinvloeden. Dat de mens hier invloed op heeft is een feit. Onze generatie begint de weersveranderingen steeds beter te merken en ziet wat voor gevolgen de klimaatverandering kan hebben. Door de CO2 uitstoot te verminderen kan de klimaatverandering afgeremd worden. Nederland is een land waarin we voldoende middelen, kennis en technologie hebben om ons CO2 verbruik drastisch te verminderen.

BRAS FIJNAART wil de uitstoot van zijn CO2 verbruik verminderen en zo een steentje bijdragen aan de afremming van de klimaatverandering. Reeds is alle verlichting in het kantoor vervangen voor LED verlichting, een duurzame investering die het CO2 verbruik vermindert. Dit is nog niet genoeg, daarom worden er 124 zonnepanelen geïnstalleerd op ons bedrijfspand. Hiermee kunnen we als bedrijf ruim in onze energiebehoefte voorzien. We reduceren hiermee ons CO2 verbruik met 20.500 kg per jaar.

Daarnaast zijn we bezig met het behalen van de CO2-Prestatieladder niveau 3. Dit is een certificaat dat aantoont dat je bewust bezig bent met het reduceren van de CO2 uitstoot. Op deze manier blijven we op zoek naar nieuwe manieren om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.